Farmactive Silikoniverkko 7,5x10 cm 10 kpl

21,51 €

Tietoa tuotteesta

Pakkauksen koko 1 × 10kpl
Tuotenumero (Muu) 9528645

Markkinoija

Nutrielixir Oy

SILIKONINEN TARTTUMATON KONTAKTIKERROS HAAVALLE FARMACTIVE® NON ADHERENT on huokoinen, ei-traumaattinen haavan kontaktikerros, joka koostuu joustavasta polyesteriverkosta, joka on päällystetty molemmin puolin pehmeällä silikonigeelillä. Silikonipinnoite on hieman tahmea, mikä helpottaa sidoksen kiinnittämistä ja pitämistä haavaa ympäröivällä iholla. Tämä hellävarainen tarttuvuus pyrkii myös ehkäisemään maseraatiota estämällä eritteen siirtymisen haavasta ympäröivälle iholle. Pehmeä silikoni takaa sidoksen poistamisen ilman kipua tai traumaa herkille uusille kudoksille. Sidos ei ole imukykyinen, mutta siinä on aukkoja tai huokosia, jotka mahdollistavat eritteen kulkeutumisen toissijaiseen imukykyiseen sidokseen.



Annostelu:

Käyttöohje
1. Puhdista haava ja kuivaa ympäröivä iho huolellisesti.
2. Poista irrotettava kalvo sidoksen kummaltakin puolelta.
3. Sidos on valittava siten, että se on ylittää haavan reunat vähintään kahden senttimetrin verran, ja se voidaan tarvittaessa leikata kokoon tai muotoon ennen suojakalvojen poistamista. Jos sidosta tarvitaan useampi kuin yksi pala, sidokset voidaan asettaa osittain päällekkäin, jolloin on varmistettava, että huokoset eivät tukkeudu.
4. Tasoita paikalleen ja varmista hyvä tiiviys ympäröivän ihon kanssa.
5. Peitä imukykyisellä toissijaisella sidoksella eritteiden runsauden mukaan, esim. FARMACTIVE® SCHIUMA PU, jos eritteitä on paljon, tai MEDRULL ULTRA PORE®, jos eritteitä on vähän.
Vaihdon tiheys
FARMACTIVE® NON ADHERENT voi olla paikallaan (viipymäaika) keskimäärin 10 päivää ja enintään 14 päivää.


Käyttötarkoitus:

Ominaisuudet
• Läpinäkyvä, jotta haava on helppo tarkastaa kiinnityksen ja käytön aikana.
• Ei tartu kosteaan haavapohjaan, mutta tarttuu kuivaan terveeseen ihoon.
• Ei-traumaattinen ja kivuton poisto: voidaan poistaa ilman kipua tai uusien kudosten vaurioitumista.
• Huokoinen: päästää eritteet toissijaiseen haavasidokseen, joten pienentää maseraatioriskiä.
Indikaatiot
FARMACTIVE® NON ADHERENT -valmistetta käytetään sellaisten haavojen hoitoon, joissa on vältettävä kiinnittymistä alla oleviin kudoksiin. Tyypillisiä käyttökohteita ovat ihon repeämät tai hiertymät, kirurgiset poistot, ensimmäisen ja toisen asteen palovammat, rakkulamuodostumat, laseraatiot, osittaiset ja täysvahvuiset ihonsiirteet, sääri- ja painehaavat, diabeettiset haavat ja sädehoidon jälkeiset ihovauriot.


Huomioitavaa:

Kontraindikaatiot
FARMACTIVE® NON ADHERENT ei ole tarkoitettu tulehtuneille haavoille.
Varotoimet
Kuten kaikentyyppisten sidosten kohdalla, haavoja on seurattava säännöllisesti tulehduksen tai huononemisen merkkien varalta. Kun sidosta käytetään vuotaviinhaavoihin tai haavoihin, joissa muodostuu korkean viskositeesin eritettä, sidos on peitettävä kostealla imukykyisellä sidetyynyllä.



Tutustu huolella pakkausselosteeseen.