MAKROGOLI ORION jauhe oraaliliuosta varten, annospussi 12 g 50 x 12 g

Lääke
27,18 €
45,30 € / KILOGRAM
Tuotetta on varastossa

Tietoa tuotteesta

Vahvuus 12 g
Pakkauksen koko 50 × 12g
Lääkemuoto jauhe oraaliliuosta varten, annospussi
Tuotenumero (VNR) 588065
Lääkekohde Tarkoitettu ihmisille

Myyntiluvan haltija

ORION CORPORATION

Markkinoija

Orion Oyj

Makrogoli Orion 12 g jauhe oraaliliuosta varten on ummetuksen hoitoon sekä kuivuneen, suolessa pitkään olleen ulostemassan (ulostetukkeuma) pehmentämiseen tarkoitettu valmiste. Vaikuttava aine makrogoli 4000 sitoo vettä, jolloin suolen sisällön vesimäärä lisääntyy ja ulostemassa pehmentyy.



Annostelu:

Ummetus: Aikuiset ja yli 8-vuotiaat lapset: Tavallinen annos on 1 annospussi (12 g) 1–2 kertaa/vrk. Annospussillinen (12 g) jauhetta liuotetaan 2 dl:aan (lasilliseen) nestettä: vettä tai mehua.
Ulostekovettuman pehmentäminen: Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset: 5−10 annospussia (12 g)  1−3 vuorokauden ajan.

Potilaat, joiden verenkiertoelimistön toiminta on heikentynyt: Annos on jaettava niin, että yhden tunnin aikana otetaan enintään kaksi annospussia.

Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta


Käyttötarkoitus:

Makrogoli Orion 12 g jauhe oraaliliuosta varten on ummetuksen hoitoon sekä kuivuneen, suolessa pitkään olleen ulostemassan (ulostetukkeuma) pehmentämiseen tarkoitettu valmiste. Vaikuttava aine makrogoli 4000 sitoo vettä, jolloin suolen sisällön vesimäärä lisääntyy ja ulostemassa pehmentyy. 12 g annospussit soveltuvat aikuisille ja yli 8-vuotiaille lapsille. Pitkäikaiseen käyttöön lääkärin ohjeen mukaan.


Yleiset haittavaikutukset:

Vatsakipu, vatsan turvotus, ripuli tai ilmavaivat, pahoinvointi
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta


Huomioitavaa:

Jos oireesi jatkuvat kahden viikon käytön jälkeen, ota yhteys lääkäriin
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi

Lapsilla ummetuksen hoitoa ei pidä jatkaa yli kolmea kuukautta, sillä kliiniset tiedot tätä pidemmältä ajalta puuttuvat. Niinpä kolmen kuukauden hoitojakson jälkeen suositellaan tehtäväksi ummetukseen liittyvää kokonaisvaltaista kliinistä tarkastusta. Varovaisuutta on noudatettava, mikäli neste-elektrolyyttitasapainon häiriöille alttiilla potilailla ilmenee ripulia.



Tutustu huolella pakkausselosteeseen.